Hírek

2021. áprilistól felfüggesztjük a 2 évnél régebben fel nem használt összegek díjterhelését


2021. áprilistól átmenetileg ismét felfüggesztjük a két évnél régebben fel nem használt összegek díjterhelését

A március 27-én megjelent 150/2021-es kormányrendelet értelmében a járvány miatti veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig nem terheli az OTP Pénztárszolgáltató a SZÉP kártya számlákon lévő, két éve fel nem használt pénzösszegekre a 3%-os díjat. A felfüggesztés a gyakorlatban azt jelenti, hogy már az április havi díjat sem terheljük az ügyfeleink számláira, illetve a 2019-ben utalt és idén május 31-ig fel nem használt összegekre sem fogjuk terhelni a díjat egészen a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig.

 

A jogszabály értelmében ügyfeleinket a veszélyhelyet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatjuk a díjterhelés újraindításának időpontjáról és a terhelendő díj mértékéről, ezt a tájékoztatást itt a Portálon fogjuk közzétenni.

 

OTP Pénztárszolgáltató
 

2021.03.30

Tájékoztatás: a járványhelyzet miatt akadozik a külföldi küldemények kiküldése

 

A koronavírus járvány terjedése miatt világszerte lelassult a postai küldeményforgalom, több országban korlátozásokat vezetettek be a légi- és közúti közlekedésében. 2020. március 18-a óta a Magyar Posta számos országba nem vállalja a nemzetközi küldemények kiszállítását. Azon országok listája, ahová a Posta aktuálisan vállalja a kiszállítást, a társaság honlapján olvasható.

Emiatt egyelőre az OTP Pénztárszolgáltató sem tudja eljuttatni az érintett országokba az ügyfeleinek címzett leveleket.

Ez az OTP SZÉP kártya vonatkozásában a következő esetekben érintheti kizárólag külföldi címmel rendelkező ügyfeleinket:

 • Új kártyabirtokosaink esetében a kártya kiküldését;
 • Társkártya igénylés esetén a kártyadíjról szóló számla postázását, illetve a kártya kiküldését;
 • Pótkártya igénylés esetén a kártyadíjról szóló számla postázását, illetve a kártya kiküldését;
 • Cserekártya igénylése, illetve cserekártya automatikus gyártása esetén egyaránt a kártya kiküldését;
 • A kibocsátóhoz valamilyen okból visszaérkezett kártyák ismételt kiküldését;
 • Panaszos ügy esetén a válaszlevél postázását;
 • Számlakivonat postázását azon ügyfeleknél, akik a postai küldést korábban kifejezetten kérték. Ebben az esetben a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról szóló üzletszabályzat XII. fejezet 6. pontja szerinti helyesbítési kérelemhez kapcsolódó határidő a kivonatok postázását követően indul el.

A Pénztárszolgáltató a dokumentumokat a korlátozások feloldását követően postázza.

Minden meglévő ügyfelünknek, aki korábban kizárólag külföldi címet adott meg elérhetőségként, javasoljuk, hogy a Portál SZÉP-kártya oldalára bejelentkezve a Saját adatok menüpontban lehetőség szerint adjon meg magyarországi levelezési címet, ahová a küldeményeket el tudjuk juttatni.

Külföldi lakcímmel rendelkező leendő ügyfeleinknek szintén azt javasoljuk, hogy a szerződéskötés során adjanak meg magyarországi levelezési címet, ahol a küldeményeket megkapják.

Megértésüket köszönjük.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

2020.04.03

Tájékoztatás az OTP SZÉP kártyákkal kapcsolatos díj terhelésének átmeneti felfüggesztéséről

Tisztelt Kártyabirtokosunk!

A koronavírus miatt kialakult globális járványhelyzetre való tekintettel 2020. áprilisban és májusban nem számítjuk fel az érintett kártyabirtokosaink számára a 2017-ben az OTP SZÉP kártyákra utalt és még fel nem használt juttatások után fizetendő 3%-os havidíjat. Ezzel a lépésünkkel szeretnénk támogatni kártyabirtokosainkat, hiszen a juttatások felhasználási köre jelenleg jelentősen korlátozott.

Kérjük, hogy a lehető legtöbb óvintézkedést Ön is tegye meg, hogy közös fellépéssel lassítani tudjuk a koronavírus terjedését.

Ezért az OTP SZÉP kártyájával kapcsolatos ügyintézésre lehetőség szerint az OTP Bank fiókhálózata helyett használja egyéb ügyfélszolgálati és digitális ügyintézési csatornáinkat:

 • Online ügyintézés a Portálon: regisztrált ügyfélként bejelentkezve számos ügyet elintézhet a SZÉP honlapon: (pl. tranzakció-történet megtekintése, személyes adatok módosítása, pót- és cserekártya rendelés, kártyatiltás, előlegfizetés)
 • Telefonon: +36 1 366 6222
 • E-mailben: info@otpszepkartya.hu

 

Együttműködését és megértését köszönjük!

OTP Pénztárszolgáltató

2020.03.27

Március 2-ától az OTP SZÉP kártya is csatlakozott az Azonnali Fizetési Szolgáltatáshoz

2020. március 2-ától jelentősen megújult az elektronikus banki átutalások kezelése Magyarországon, mivel a legtöbb átutalás egy új, a korábbiaknál sokkal gyorsabb csatornán, az ún. Azonnali Fizetési Szolgáltatás keretében történik.

Az újítás lényege, hogy az

 • elektronikus felületen,
 • forintban vezetett számláról, belföldön vezetett számlára indított,
 • legfeljebb 10 millió forint összegű
 • egyedi (nem kötegelt/csoportos, kivéve a lakossági ügyfelek által indított kötegelt tranzakciókat, mert azok azonnali átutalásként fognak teljesülni),
 • jövőbeni értéknapot nem tartalmazó

átutalások az év 365 napján, a nap 24 órájában az indítástól számított néhány másodpercen belül teljesülnek, azaz rendelkezésre fognak állni a címzett fél számláján.

Az azonnali fizetési szolgáltatáshoz a SZÉP-kártya is csatlakozott, azonban a termék jellegzetességei miatt az azonnali fizetések kapcsán életbe lépett változások közül csak egy érinti a SZÉP-kártyát, mégpedig hogy a munkáltatói utalások a korábbiakhoz képest gyorsabban fognak megérkezni a munkavállalók SZÉP-kártya számláira, ha az utalás megfelel a fent felsorolt feltételeknek.

Ha a munkáltató a csoportos átutalási formát választotta – mert sok munkavállalójának utal egyszerre SZÉP-kártya juttatást –, akkor az ő munkavállalói semmilyen változást nem fognak érzékelni, hiszen a csoportos munkáltatói átutalások ezután sem azonnal fognak teljesülni.

A SZÉP-kártya számlákról átutalást sem elektronikus felületen, sem más formában nem lehet indítani, így az azonnali fizetések saját számláról indított kimenő átutalásokra vonatkozó elemei a SZÉP-kártyákra nem vonatkoznak.

Ezekről a számlákról az ügyfelek kizárólag kártyás fizetést tudnak kezdeményezni (a kártyaterminálon, a webshopon, és a SZÉP-kártya Portálon keresztül indított tranzakció egyaránt ilyennek minősül), amelyekre nem vonatkozik az azonnali fizetési szolgáltatás.

Az azonnali fizetésekkel kapcsolatos további információkat a Gyakran ismételt kérdések között találhatnak.
2020.03.02

OTP SZÉP kártya: rekordot hoztak az ünnepek

OTP SZÉP kártya: rekordot hoztak az ünnepek

Megduplázódtak az év végi költések

Közel 8 milliárd forintot költöttek az ünnepek alatt az OTP SZÉP kártyások, több mint kétszer annyit, mint 2018 hasonló időszakában[1]. A kiemelkedő költési adatokból látható, hogy a SZÉP-kártya egyre meghatározóbb szerepet tölt be a magyar munkavállalók pihenésében, kikapcsolódásában – derül ki az OTP Pénztárszolgáltató legfrissebb adataiból.

BUDAPEST, 2020. január 22. – Rekordösszegű, közel 8 milliárd forint juttatást használtak fel 2019-ben az ünnepek alatt az OTP SZÉP kártyabirtokosok, ami 4,3 milliárd forinttal több mint 2018 hasonló időszakában.

A friss költési adatok alapján az év végi időszakban ismét sokan utaztak vidékre pihenni, ugyanis a SZÉP-kártyás fizetések háromnegyede a vidéki régiókban történt. Ahogy 2018-ban, úgy tavaly év végén is a Budapest-Közép-Duna-vidék turisztikai régió volt a legnépszerűbb a kártyabirtokosok körében. Az ünnepi időszakban az OTP SZÉP kártya szálláshely zsebről történő költési eredménye jóval meghaladta az év egészére jellemző arányt.

„Évről-évre rekordot döntenek a feltöltések és a költések. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy érték a magyar családok számára a belföldi utazás lehetősége. Ezért is öröm számunkra, hogy egyre több munkavállaló kikapcsolódását segíti az OTP SZÉP kártya. Fontos, hogy ügyfeleink a munka mellett ki tudjanak teljesedni és szabadidejükben minőségi időt tölthessenek szeretteikkel. Ebben igyekszünk segítséget nyújtani az elfogadóhely-hálózatunk folyamatos bővítésével, valamint a szolgáltatásaink fejlesztésével” mondta az idei eredmények kapcsán Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP SZÉP kártyát kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

 

További információ: www.otpmindennap.hu/szepkartya

 

 

[1] Vizsgált időszak: 2018.12.22. és 2019.01.06 között, valamint 2019.12.21. és 2020.01.05. között.

2020.01.23

Május 31: Mire érdemes odafigyelni az OTP SZÉP kártyásoknak?

Május 31: Mire érdemes odafigyelni az OTP SZÉP kártyásoknak?

Tavaly óta új kormányrendelet szabályozza a SZÉP-kártyát. Az egyik legfontosabb változás, hogy míg korábban a juttatásokat csak az utalást követő második év május végéig lehetett felhasználni, addig mostantól ezek az összegek már megmaradnak a munkavállalók SZÉP-kártya számláján, csupán a kibocsátó havonta 3% díjat von le belőlük. Igaz, ezzel az előnnyel csak azok élhetnek, akik megkötötték SZÉP-kártya szerződésüket. Akik május 31-ig nem szerződnek, azok a 2017-ben kapott, el nem költött összeget már nem tudják felhasználni, a kibocsátó azt vissza fogja utalni a munkáltatónak.

Szerencsére az OTP SZÉP kártyások 95%-a már megkötötte a szerződését, aminek köszönhetően az ő egyenlegük már biztosan nem jár le, de az OTP Pénztárszolgáltató figyelmeztet: még mindig több ezer olyan kártyabirtokos van, aki nem szerződött át és van 2017-ben utalt, el nem költött juttatása, ami május 31-én még lejárhat!

19 ezer olyan OTP SZÉP kártya-birtokosunk van, aki még nem kötötte meg új szerződését és van 2017-ben utalt, el nem költött összeg a kártyáján. Ez az összeg munkavállalónként átlagosan 10 ezer forint” – mondja Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője. „Őket mindenképpen arra ösztönzöm, hogy költsék el május 31-ig feltöltéseiket, de még inkább arra, hogy keressenek fel egy OTP bankfiókot, és kössék meg a határidőig hátralevő néhány napban a szerződésüket. E nélkül ugyanis a fel nem használt egyenlegeik a korábbi szabályok szerint lejárnak, és az OTP Pénztárszolgáltató visszautalja azokat munkáltatójuk számára”.

Az OTP SZÉP kártyákat országszerte közel 35 ezer helyen fogadják el, amivel a kártyabirtokosok számtalan hazai élmény közül választhatnak, legyen szó családi vacsoráról, sportolási lehetőségről, vagy éppen kirándulásról, wellness hétvégéről. Az OTP Portálok weboldalon a regisztrált kártyabirtokosoknak előlegfizetésre is van lehetőségük, így akár most kifizethetik részben vagy egészben egy későbbi nyaralás árát, vagy megvehetnek egy belépőjegyet a lejáró összegből.  

 

Mi változott a lejáró egyenlegeknél?

2018. május 20-án új kormányrendelet lépett életbe a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról (76/2018. (IV. 20.) Számos egyéb változás mellett az új jogszabály a lejáró egyenlegekről is rendelkezett: Korábban a két évig fel nem használt egyenlegeket a Pénztárszolgáltató visszautalta a munkáltatónak. A jogszabályváltozást követően a szerződött ügyfeleknek már nem jár le az egyenlegük, hanem az el nem költött összegek után az OTP Pénztárszolgáltató 3%-os havidíjat számít fel 2019. május 31-től.

2019.05.23
template_error_txt