Figyelem!! A portál teljes körű használatához jelentkezzen be!!

Tisztelt Kártyabirtokosunk!

Hamarosan levelet kap minden OTP SZÉP kártyás

2018. május 20-án új kormányrendelet lépett hatályba a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kibocsátásáról és felhasználásáról (76/2018. (IV. 20.) Kormányrendelet). Ennek értelmében a SZÉP-kártyákat kibocsátók a jövőben közvetlenül a SZÉP-kártya-birtokosokkal állnak majd szerződésben. A szerződés alapján az OTP Pénztárszolgáltató valamennyi kártyabirtokosa számára díjmentesen megnyitja az alszámlánként (zsebenként) egy, tehát összesen három egyedi fizetési számláját.

A jogszabályváltozás miatt szükséges szerződéskötés nem érinti a meglévő egyenlegeket és a SZÉP kártyákat, azokkal továbbra is a megszokott módon fizethetnek a kártyabirtokosok az elfogadóhelyeken.

Az OTP SZÉP kártya szerződéseket tértivevényes levélben postázzuk, de a korábban az OTP Portálokon, vagy az egyéb csatornákon regisztrált ügyfelek részére e-mailben érkezik majd a szerződéses ajánlat. A kártyabirtokosoknak csak át kell venni a levélben kiküldött szerződést, vagy követni az e-mailben kapott lépéseket, más teendőjük nincs. A szerződés a kézhezvételtől számított 15 napot követően automatikusan elfogadottnak minősül, tehát azt sem aláírni, sem visszaküldeni nem kell.

Ha valaki nem veszi át a postai úton küldött szerződését, vagy nem nyitja meg az OTP Pénztárszolgáltató e-mailen küldött szerződéses ajánlatát, úgy 2019. január 5. után a SZÉP-kártyájára már nem érkezhet új utalás a munkáltatójától. Ők onnantól csak a kártyájukról a 2019. január 5-én rendelkezésre álló összeget tudják felhasználni.

További részletek az www.otpmindennap.hu/szepkartya oldalon találhatók.
 Az OTP SZÉP kártya névre szóló, bankkártya elven működő elektronikus utalványkártya, amelynek segítségével a munkavállalók egyszerűen, kényelmesen, gyorsan és biztonságosan használhatják fel béren kívüli juttatásaikat.

Az OTP SZÉP kártyán levő három alszámla a fizethető szolgáltatásokban különbözik. A szálláshely alszámlát belföldi szálláshelyre, utazásszervezési (előre összeállított utazási csomagok) szolgáltatásra, gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen elérhető bármely szolgáltatásra vehetik igénybe. A vendéglátás alszámlát étkezésre (éttermi és mozgó valamint egyéb vendéglátásra, például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, szálláshely-szolgáltatásra. A szabadidő alszámlát pedig többek között egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness szolgáltatásokra, sportrendezvények részvételi díjára fürdők és élményparkok igénybevételére, szabadidős és sporteszközök kölcsönzésére, belvízi sétahajózásra, idegenvezetésre és szálláshely-szolgáltatásra használhatja fel.

A SZÉP kártyával fizethető szolgáltatásokról bővebben a Szolgáltatások menüpont alatt olvashat, a szolgáltatások részletes listáját a Letölthető dokumentumok menüpontunkban találja. A szálláshely-szolgáltatásokat mindhárom alszámla terhére fizetheti.

2018-ban az utalványkártya éves maximális kerete a kedvezményes közteherviselés mellett változatlanul 450 000 forint: a szálláshely alszámlára 225 000, a vendéglátás alszámlára 150 000, a szabadidő alszámlára 75 000 forint helyezhető. Az éves keret az utalás évét követő második naptári év május 31. napjáig érvényes. A fizetés során pontosan az igénybevett szolgáltatás értékének megfelelő összeget vonja le a szolgáltató.

Az OTP SZÉP kártya kiváltása a munkáltatón keresztül ingyenes. Lehetősége van társkártya igénylésére is a 16. életévét betöltött közeli hozzátartozója számára. Ezt munkáltatóján vagy honlapunkon keresztül teheti meg. A kártya megrongálódása vagy elvesztése esetén - a honlapon - pótkártya igényelhető, melynek költsége a társkártyához hasonlóan 1 500 forint +áfa (1 905 ft).

OTP SZÉP vonalunkon (+36 1 3666 222) aktiválhatja, letilthatja kártyáját, megtudhatja egyenlegét, megváltoztathatja telekódját és további információkat kaphat ügyintézőinktől.

Az iOS, Android és Windows Phone rendszert futtató okostelefonokon is elérhető OTP SZÉP kártya mobilalkalmazással az egyenleg és forgalmi adatok lekérdezése mellett a közeli elfogadóhelyekről is tájékozódhat. iTunes, Google Play, Windows Store.