Figyelem!! A portál teljes körű használatához jelentkezzen be!!

Tisztelt Kártyabirtokosunk!

MI TÖRTÉNIK A SZÉP-KÁRTYÁKON LÉVŐ, KÉT ÉVE FEL NEM HASZNÁLT ÖSSZEGEKKEL 2020. MÁJUS 31. UTÁN?

 

1.       Ha Ön kötött OTP SZÉP kártya szerződést

Ha Ön rendelkezik OTP SZÉP kártya szerződéssel, akkor a kártyáján lévő összeg sohasem jár le, így már nem kell tartania attól, hogy május 31. után ezt az összeget elveszti. A SZÉP-kártya kormányrendelet úgy rendelkezik, hogy a juttatást követő második év május 31. után az el nem költött összegre a kártyakibocsátó vállalat havonta 3% díjat terhelhet. 2020-ban a koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzet miatt egy kormányrendelet módosította az említett szabályt, ami alapján idén ezt a díjat egészen a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig nem fogjuk felszámolni.

Vagyis amennyiben Ön szerződött velünk, az elköltetlen összeg teljes egészében továbbra is a rendelkezésére áll május 31. után is.

2.       Ha Ön NEM kötött OTP SZÉP kártya szerződést

Ha Ön még nem kötött szerződést velünk, és van olyan egyenleg a SZÉP-kártyáján, amit még nem használt fel, akkor a vonatkozó jogszabály értelmében ez az összeg 2020. május 31-én lejár, és visszautaljuk a munkáltatójának.

Ha nem szeretné, hogy ez az összeg elvesszen, kérjük, válasszon az alábbi két lehetőség közül:

Költse el az összeget 2020. május 31-ig a zsebnek megfelelő elfogadóhelyeinken. A közel 30 ezer elfogadóhelyeink között itt  kereshet.

Kössön OTP SZÉP kártya szerződést 2020. május 31-ig az OTP Bank fiókhálózatában. Ebben az esetben a fel nem használt összeget átvezetjük a zsebnek megfelelő pénzforgalmi számlára, ahol már nem jár le, csupán 3%-os havidíjat számítunk fel utána. A szerződéskötés további előnye, hogy így munkáltatója a jövőben bármikor utalhat Önnek SZÉP-kártya-juttatást a szerződés alapján megnyitott számlákra.

Ha nem emlékszik biztosan, hogy kötött-e OTP SZÉP kártya szerződést, akkor ezt az oldalon, Bejelentkezést követően a Saját adatok menüpont, Személyes adatok almenüpontjában ellenőrizheti: ha itt a személyes adatai alatt látja felsorolva a három zseb számlaszámát, akkor Önnek van SZÉP-kártya-szerződése. Ha itt nem lát számlaszámokat, akkor nem kötött még szerződést.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy van-e két éve utalt, el nem költött összeg a kártyáján, ezt szintén Bejelentkezést követően, a Kártyakezelés menüpont, Számlaegyenleg almenüpontjában teheti meg.

 

Üdvözlettel:

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


Tájékoztatás az OTP Széchenyi Pihenőkártyákkal kapcsolatos díj terhelésének további felfüggesztéséről

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az OTP Pénztárszolgáltató márciusban döntött arról, hogy a SZÉP kártyákra két éve utalt, és azóta fel nem használt összegekre áprilisban és májusban nem terheli a 3%-os havi díjat.

Tájékoztatjuk Kártyabirtokosainkat, hogy a Kormány április 5-én megjelent rendelete értelmében a fel nem használt összegeket terhelő havi díjat a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig nem fogjuk felszámítani.

 

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

 

Tájékoztatás: a járványhelyzet miatt akadozik a külföldi küldemények kiküldése

A koronavírus járvány terjedése miatt világszerte lelassult a postai küldeményforgalom, több országban korlátozásokat vezetettek be a légi- és közúti közlekedésében. 2020. március 18-a óta a Magyar Posta számos országba nem vállalja a nemzetközi küldemények kiszállítását. Azon országok listája, ahová a Posta aktuálisan vállalja a kiszállítást, a társaság honlapján olvasható.

Emiatt egyelőre az OTP Pénztárszolgáltató sem tudja eljuttatni az érintett országokba az ügyfeleinek címzett leveleket.

Ez az OTP SZÉP kártya vonatkozásában a következő esetekben érintheti kizárólag külföldi címmel rendelkező ügyfeleinket:

  • Új kártyabirtokosaink esetében a kártya kiküldését;
  • Társkártya igénylés esetén a kártyadíjról szóló számla postázását, illetve a kártya kiküldését;
  • Pótkártya igénylés esetén a kártyadíjról szóló számla postázását, illetve a kártya kiküldését;
  • Cserekártya igénylése, illetve cserekártya automatikus gyártása esetén egyaránt a kártya kiküldését;
  • A kibocsátóhoz valamilyen okból visszaérkezett kártyák ismételt kiküldését;
  • Panaszos ügy esetén a válaszlevél postázását;
  • Számlakivonat postázását azon ügyfeleknél, akik a postai küldést korábban kifejezetten kérték. Ebben az esetben a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról szóló üzletszabályzat XII. fejezet 6. pontja szerinti helyesbítési kérelemhez kapcsolódó határidő a kivonatok postázását követően indul el.

A Pénztárszolgáltató a dokumentumokat a korlátozások feloldását követően postázza.

Minden meglévő ügyfelünknek, aki korábban kizárólag külföldi címet adott meg elérhetőségként, javasoljuk, hogy a Portál SZÉP-kártya oldalára bejelentkezve a Saját adatok menüpontban lehetőség szerint adjon meg magyarországi levelezési címet, ahová a küldeményeket el tudjuk juttatni.

Külföldi lakcímmel rendelkező leendő ügyfeleinknek szintén azt javasoljuk, hogy a szerződéskötés során adjanak meg magyarországi levelezési címet, ahol a küldeményeket megkapják.

Megértésüket köszönjük.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

 

Általános információk

Az OTP SZÉP kártya névre szóló, bankkártya elven működő kártya, amelynek segítségével a munkavállalók egyszerűen, kényelmesen, gyorsan és biztonságosan használhatják fel béren kívüli juttatásaikat.

Az OTP SZÉP kártyán levő három alszámla a fizethető szolgáltatásokban különbözik. A szálláshely alszámlát belföldi szálláshelyre, utazásszervezési (előre összeállított utazási csomagok) szolgáltatásra, gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen elérhető bármely szolgáltatásra vehetik igénybe. A vendéglátás alszámlát étkezésre (éttermi és mozgó valamint egyéb vendéglátásra, például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, szálláshely-szolgáltatásra. A szabadidő alszámlát pedig többek között egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness szolgáltatásokra, sportrendezvények részvételi díjára fürdők és élményparkok igénybevételére, szabadidős és sporteszközök kölcsönzésére, belvízi sétahajózásra, idegenvezetésre és szálláshely-szolgáltatásra használhatja fel.

A SZÉP-kártyával fizethető szolgáltatásokról bővebben a Szolgáltatások menüpont alatt olvashat, a szolgáltatások részletes listáját a Letölthető dokumentumok menüpontunkban találja. A szálláshely-szolgáltatásokat mindhárom alszámla terhére fizetheti.

2020-ban a SZÉP-kártya éves maximális kerete a kedvezményes közteherviselés mellett változatlanul 450 000 forint: a szálláshely alszámlára 225 000, a vendéglátás alszámlára 150 000, a szabadidő alszámlára 75 000 forint helyezhető.
A SZÉP-kártyára érkezett juttatások nem járnak le, a kibocsátó az utalás évét követő második naptári év május 31. napját követően 3 százaléka, de legalább 100 forint havi díjat számol fel az addig fel nem használt összegre. Azok az OTP SZÉP kártyabirtokosok, akik nem kötöttek szerződést az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-vel, nem tudnak juttatást fogadni a kártyájukra és a kártyájukon elérhető juttatások érvényessége az utalás évét követő második naptári év május 31. A lejárt összegek a munkáltatónak kerülnek visszautalásra. 
A fizetés során pontosan az igénybevett szolgáltatás értékének megfelelő összeget vonja le a szolgáltató.

Az OTP SZÉP kártya kiváltása ingyenes. Társkártyabirtokosi keretszerződés megkötésével lehetősége van társkártya igénylésére közeli hozzátartozója számára. Ezt bármelyik OTP bankfiókban, mindkét érintett fél személyes jelenlétében teheti meg. A kártya megrongálódása vagy elvesztése esetén pótkártya igényelhető, melynek költsége a társkártyához hasonlóan 1 500 forint.

OTP SZÉP vonalunkon (+36 1 3666 222) aktiválhatja, letilthatja kártyáját, megtudhatja egyenlegét, megváltoztathatja telekódját és további információkat kaphat ügyintézőinktől.

Az OTP Pénztárszolgáltató lehetővé teszi, hogy írásbeli panaszának benyújtásához alkalmazhassa a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett panaszkezelési formanyomtatványt, melyet ide kattintva érhet el.

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-panasz
https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/panaszom-van/formanyomtatvanyok


Az iOS és Android rendszert futtató okostelefonokon is elérhető OTP SZÉP kártya mobilalkalmazással az egyenleg és forgalmi adatok lekérdezése mellett a közeli elfogadóhelyekről is tájékozódhat. iTunesGoogle Play.