Letölthető az Ügyfélportálról a 2024. szeptember 20-án lejáró összegekről szóló tájékoztató dokumentum

A 381/2022-es kormányrendelet értelmében a 2023. március 21. és 2023. szeptember 20. között a SZÉP-kártyákra utalt, elköltetlen összegekre 2024. szeptember 21-én hajnalban 15% díjat fogunk terhelni.

A jogszabály előírja, hogy a díjterhelés előtt 90 nappal tájékoztatnunk kell az érintett kártyabirtokosokat a fel nem használt összegről és az az alapján számított díj összegéről.

Ha Önnek van a SZÉP-kártyáján olyan el nem költött összeg, amit a munkáltatója 2023. március 21. és 2023. szeptember 20. között utalt, akkor az erről szóló tájékoztatót letöltheti az Ügyfélportálról:

  1. Lépjen be az Ügyfélportálra
  2. Nyomjon a További funkciók gombra
  3. A Riportok és letöltések menüpont, Lejáró egyenlegek almenüpontjában töltse le a dokumentumot

Fontos, hogy csak akkor talál letölthető dokumentumot, ha van érintett felhasználatlan összege.

A tájékoztató dokumentum a 2023. június 20-i állapot szerint készült, ugyanakkor a díjterheléssel érintett összeg az Ön költései függvényében napról napra változhat.

A pontos elköltendő összeget folyamatosan nyomon követheti

  • az OTP SZÉP kártya mobilapplikációban, a Továbbiak menü 15%os díjterhelés menüpontjában;
  • az Ügyfélportálon, belépést követően a Kártyakezelés menüpont, 15%os díjterhelés almenüpontjában.

A 15%-os díjterhelés elkerülhető, ha a lejáró összeget felhasználja 2024. szeptember 20. éjfélig a több, mint 65 ezer SZÉP-kártya elfogadóhelyünk valamelyikén.

OTP Pénztárszolgáltaó Zrt.


H I R D E T M É N Y

 

A SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA KIBOCSÁTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

 

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. (a továbbiakban OTP Pénztárszolgáltató) 2024. március 5-i hatályba lépéssel módosítja az OTP Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásáról szóló Üzletszabályzatát az alábbiak szerint.

A munkáltató által indított visszahívás kérésekhez történő kártyabirtokosi hozzájárulásról szóló nyilatkozatot ezentúl nem csak postai úton, de e-mailen, szkennelve is befogadja és feldolgozza az OTP Pénztárszolgáltató.

Tisztelt Ügyfeleink a jelen módosítás hatálybalépése előtti napig írásban jogosultak a keretszerződés azonnali és díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségmentes felmondására, ha a módosítást nem fogadják el. Amennyiben e jogukkal a módosítás hatályba lépése előtti napig nem élnek, az OTP Pénztárszolgáltató a módosítást elfogadottnak tekinti.

Az Üzletszabályzat módosítása 2024. március 5-én lép hatályba.

 

2024. február 26.
OTP Pénztárszolgáltató Zrt.
 


Általános információk

 

A SZÉP-kártya egy kötött felhasználású kártya, amivel belföldi szálláshelyeken, vendéglátóhelyeken, és sok más szabadidős szolgáltatónál lehet fizetni. Az OTP SZÉP kártyát már több, mint 60 ezer hazai szolgáltatónál használhatják kártyabirtokosaink.

A munkáltatók a munkabérnél jelentősen kedvezőbb adózási feltételekkel utalhatnak juttatást munkavállalóiknak SZÉP-kártyára, ami azt jelenti, hogy ugyanakkora bruttó munkálatói ráfordításból jelentősen több nettó marad így a munkavállalóknál, mint ha ugyanazt az összeget bérként kapnák.

A kártya díjmentesen igényelhető online, vagy személyesen bármelyik OTP bankfiókban. Közeli hozzátartozóknak társkártya igényelhető, ennek díja 1500 Ft.

Az OTP SZÉP kártyával kapcsolatos minden fontos információt megtalál ezen a honlapunkon.
 


Az OTP Pénztárszolgáltató lehetővé teszi, hogy írásbeli panaszának benyújtásához alkalmazhassa a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett panaszkezelési formanyomtatványt, melyet ide kattintva érhet el.

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-panasz
https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/panaszom-van/formanyomtatvanyok

 

template_error_txt
template-text
template-text