Augusztus 1-től újraindult az élelmiszerbolti elfogadás

2023. augusztus 1-től december 31-ig ismét lehet SZÉP-kártyával élelmiszert vásárolni.

Hol tud fizetni OTP SZÉP kártyájával?

Az összes nagy élelmiszerlánc csatlakozott az elfogadáshoz, így OTP SZÉP kártyájával fizethet az

 • Auchan
 • Aldi
 • CBA
 • COOP
 • G-Roby
 • Lidl
 • Penny
 • Reál
 • Spar
 • Tesco

üzleteiben.

A nagy láncok mellett több száz önálló élelmiszerbolttal is szerződtünk elfogdásra, ezeket megtalálják elfogadóhely-keresőnkben.

az OTP SZÉP kártya csapata
OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


Letölthető a Portálról a lejáró összegekről szóló tájékoztatás

Minden érintett kártyabirtokosunkat egy PDF dokumentumban tájékoztatjuk arról, a 2022. október 15. előtt utalt juttatásaiból 2023. január 15-én mekkora összeg állt még elköltetlenül a SZÉP-kártyáján. Ezt az összeget kell elkölteni 2023. május 31-ig ahhoz, hogy másnap ne terheljünk rá 15% díjat.

Így tudja letölteni a dokumentumot:

 1. Lépjen be a Portálra
 2. A belépést követő képernyőn kattintson a További funkciók gombra
 3. Válassza a Riportok és letöltések / Lejáró egyenleg menüpontot
 4. Ha Önnek van érintett elköltetlen egyenlege, akkor ebben a menüpontban tudja letölteni.

 


H I R D E T M É N Y

a SZÉP-kártya alszámláinak megszűnésével kapcsolatos Üzletszabályzat-módosításról és a végrehajtás részletszabályairól

 

A 2022. december 28-án megjelent jogszabályok értelmében a SZÉP-kártya mögött 2023. január 9-től a korábbi három alszámla (zseb) helyett csak egyetlen fizetési számla fog állni, amelyről minden olyan szolgáltatásért lehet fizetni, amiért korábban a három alszámla bármelyikéről lehetett.

A jogszabályokkal összhangban 2023. január 9-i hatállyal módosul Üzletszabályzatunk, melyet a  itt tekinthet meg.

Kártyabirtokosainknak a változásokkal kapcsolatban teendőjük nincs. Az egy zsebre való átállásról ezen az oldalunkon találnak részletes információkat.

A jogszabályokban foglaltakat az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. az alábbi gyakorlati szabályok mentén hajtja végre:

 1. 2023. január 8-án egységesen, minden kártyabirtokosunknak a szálláshely alszámlára vezetünk át minden szabad, elköltetlen összeget a vendéglátás és a szabadidő alszámlákról. 2023. január 9-től már csak a szálláshely alszámlán lesz egyenleg, a továbbiakban ez az egy alszámla marad meg.
 2. Az egyszámlás működésre való zökkenőmentes áttérés érdekében a vendéglátás és a szabadidő alszámlákat átmenetileg nem zárjuk le, hanem az ezekre érkező összegeket fogadjuk és jóváírjuk, majd haladéktalanul automatikusan átvezetjük a szálláshely alszámlára. Ebben az értelemben a vendéglátás és a szabadidő alszámlák technikai számlaként megmaradnak a számlavezető rendszerben, ezzel biztosítjuk, hogy a munkáltatók által tévesen még a korábbi alszámlákra utalt összegek 2023. január 9. után is rendben megérkezzenek arra az egy – a korábbi szálláshely – számlára, amely a jogszabályváltozást követően aktívan használható marad.
 3. Szintén a zökkenőmentes átállás érdekében, amennyiben bármely elfogadóhelyi partnerünk 2023. január 9. után tévedésből a vendéglátás vagy a szabadidő zsebre indít fizetést a kártyatermináljáról, azt automatikusan a szálláshely zsebre irányítjuk, vagyis a szálláshely zseb egyenlegéből kíséreljük meg teljesíteni, ezzel biztosítjuk, hogy a kártyaterminálok aktuális beállításától függetlenül sikeres legyen a fizetés, ha kártyabirtokosunk szálláshely alszámláján rendelkezésre áll a tranzakció fedezete.
 4. A 3. pontban leírt automatizmust az online fizetések esetében is megvalósítjuk, vagyis ha a kártyabirtokosunk online fizet OTP SZÉP kártyájával, akkor 2023. január 9. után a tranzakciót automatikusan a szálláshely zsebre irányítjuk és annak egyenlegéből kíséreljük meg végrehajtani abban az esetben is, ha elfogadóhelyi partnerünk honlapjáról tévedésből még a vendéglátás, vagy a szabadidő zsebre indították el a fizetést.

Budapest, 2022. december 29.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


Általános információk

Az OTP SZÉP kártya névre szóló, bankkártya elven működő kártya, amelynek segítségével a munkavállalók egyszerűen, kényelmesen, gyorsan és biztonságosan használhatják fel béren kívüli juttatásaikat.

Az OTP SZÉP kártyán levő három alszámla a fizethető szolgáltatásokban különbözik. A szálláshely alszámlát belföldi szálláshelyre, utazásszervezési (előre összeállított utazási csomagok) szolgáltatásra, gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen elérhető bármely szolgáltatásra vehetik igénybe. A vendéglátás alszámlát étkezésre (éttermi és mozgó valamint egyéb vendéglátásra, például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, szálláshely-szolgáltatásra. A szabadidő alszámlát pedig többek között egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness szolgáltatásokra, sportrendezvények részvételi díjára fürdők és élményparkok igénybevételére, szabadidős és sporteszközök kölcsönzésére, belvízi sétahajózásra, idegenvezetésre és szálláshely-szolgáltatásra használhatja fel.

A SZÉP-kártyával fizethető szolgáltatásokról bővebben a Szolgáltatások menüpont alatt olvashat, a szolgáltatások részletes listáját a Letölthető dokumentumok menüpontunkban találja. A szálláshely-szolgáltatásokat mindhárom alszámla terhére fizetheti.

2022-ben a SZÉP-kártya éves maximális kerete a kedvezményes közteherviselés mellett változatlanul 450 000 forint: a szálláshely alszámlára 225 000, a vendéglátás alszámlára 150 000, a szabadidő alszámlára 75 000 forint helyezhető.
A SZÉP-kártyára érkezett juttatások nem járnak le, a kibocsátó az utalás évét követő második naptári év május 31. napját követően 3 százaléka, de legalább 100 forint havi díjat számol fel az addig fel nem használt összegre. Azok az OTP SZÉP kártyabirtokosok, akik nem kötöttek szerződést az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-vel, nem tudnak juttatást fogadni a kártyájukra és a kártyájukon elérhető juttatások érvényessége az utalás évét követő második naptári év május 31. A lejárt összegek a munkáltatónak kerülnek visszautalásra. 
A fizetés során pontosan az igénybevett szolgáltatás értékének megfelelő összeget vonja le a szolgáltató.

Az OTP SZÉP kártya kiváltása ingyenes. Társkártyabirtokosi keretszerződés megkötésével lehetősége van társkártya igénylésére közeli hozzátartozója számára. Ezt bármelyik OTP bankfiókban, mindkét érintett fél személyes jelenlétében teheti meg. A kártya megrongálódása vagy elvesztése esetén pótkártya igényelhető, melynek költsége a társkártyához hasonlóan 1 500 forint.

OTP SZÉP vonalunkon (+36 1 3666 222) aktiválhatja, letilthatja kártyáját, megtudhatja egyenlegét, megváltoztathatja telekódját és további információkat kaphat ügyintézőinktől.

Az OTP Pénztárszolgáltató lehetővé teszi, hogy írásbeli panaszának benyújtásához alkalmazhassa a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett panaszkezelési formanyomtatványt, melyet ide kattintva érhet el.

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-panasz
https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/panaszom-van/formanyomtatvanyok


Az iOS és Android rendszert futtató okostelefonokon is elérhető OTP SZÉP kártya mobilalkalmazással az egyenleg és forgalmi adatok lekérdezése mellett a közeli elfogadóhelyekről is tájékozódhat. iTunesGoogle Play.

 

template_error_txt
template-text
template-text