Fizetési módok az OTP SZÉP kártyával

Az OTP SZÉP kártyát kizárólag magyarországi elfogadóhelyeken használhatja fizetésre. Honlapunkon az Elfogadóhelyek keresése menüpontban megtekintheti az OTP SZÉP kártya elfogadóhelyi hálózat szerződött partnereit. Ha kedvenc szálláshelye, vendéglátóhelye vagy szabadidős, kulturális tevékenységet nyújtó szolgáltatója még nem csatlakozott, kérjük, az Ajánlás menüpontban adja meg a szolgáltató elérhetőségeit a kapcsolatfelvételhez.

Az OTP SZÉP kártyával történő fizetés módja attól függ, hogy az Ön által kiválasztott elfogadóhely mely elfogadás-típusokra szerződött. A négy elfogadási mód mellett lehetőség van előleg fizetésre is.

Fizetési módok OTP SZÉP kártyával

Az OTP SZÉP kártyával az alábbiakban részletezett módokon fizethet, amelyekről videókat is megtekinthet a hivatkozásokra kattintva.

  1. Az OTP SZÉP kártya a bankkártyához hasonlóan lehúzható POS terminálon – ez gyors és kényelmes fizetési mód az igénybevétel időpontjában, a szolgáltatás nyújtásának helyszínénA biztonságot a kártya hátoldalán levő aláírás és a POS bizonylaton szereplő aláírás összehasonlítása, valamint a személyazonosság igazolása garantálja.
  2. Az OTP SZÉP kártya használható webshopban történő fizetésre. A fizetési tranzakciót az internet-eléréssel rendelkező kártyabirtokos indítja el a kiválasztott elfogadóhely által üzemeltetett webshopban. Ez gyors, biztonságos, ellenőrzött fizetési mód, a fizetés rendszerint előre történik. Javasoljuk, hogy a webshopban kiállított bizonylatot nyomtassa ki, őrizze meg és vigye magával a szolgáltatás igénybe vételekor.
  3. Az OTP Portálok oldalon keresztüli elfogadás szintén gyors és kényelmes fizetési módot biztosít az igénybevétel időpontjában, a szolgáltatás nyújtásának helyszínénEbben az esetben a kereskedő adja meg a kártya adatait az OTP Portálok oldalon keresztül, majd a fizetési tranzakció az OTPdirekt felületre átirányítva történik. A kinyomtatott bizonylatot a kártyabirtokosnak kell hitelesíteni, aláírni. A biztonságot a kártya hátoldalán levő aláírás és a bizonylaton szereplő aláírás összehasonlítása, valamint a személyazonosság igazolása garantálja.
  4. telefonos elfogadási lehetőséget elsősorban azoknak a szálláshelyeknek, szolgáltatóknak fejlesztettük ki, akik nem kívánnak POS-terminált vagy webshopot használni, és/vagy az internet-elérhetőség nem folyamatos. Ilyenkor az OTP SZÉP kártyás fizetés a telefonos ügyfélszolgálatunk közreműködésével történik. A fizetés menete: miután munkatársunk azonosította az elfogadóhelyet illetve a kártyabirtokost, a kereskedő bediktálja a szolgáltatás összegét. A fizetési tranzakciót munkatársunk hajtja végre, majd a sikeres tranzakció azonosítóját a kereskedőnek megadja, aki azt rávezeti a számlára vagy a fizetési bizonylatra. A biztonságos fizetést garantálja, hogy az ügyintéző a kártyabirtokosnak néhány személyes, a kártyán nem szereplő adatára vonatkozó kérdést tesz fel a személyazonosság ellenőrzése érdekében.
Előleg fizetés az OTP SZÉP kártyával

Ezt a fizetési módot a szálláshely és szabadidős szolgáltatások foglalása céljából fejlesztettük ki. Az előleg összegét közvetlenül az OTP SZÉP kártyával tudja kiegyenlíteni, nem szükséges készpénzt vagy másik fizetőeszközt használnia.

Az előleg fizetése során a tranzakciót a kártyabirtokos végzi az OTP Portálok honlapon, a funkció kizárólag regisztrált kártyabirtokosaink számára érhető el. Az előleg fizetést az Ügyintézés / Előleg fizetése menüpontban kezdeményezheti.

Az előlegfizetés nem jelenti a szolgáltatás automatikus lefoglalását. A foglalást egyeztetni kell a szolgáltatóval az előleg fizetés megkezdését megelőzően!

 

template_error_txt